Öring med gulbetor, kapris, brynt smör, purjolökscremè och fårsyra. Prova i påsk!Öring
4 st filéer av öring
salt
Salta fisken och lägg på en plåt med lite smör på toppen och baka i ugn i 7 min på 170 grader.
Purjolökscremé
2 st purjolökar (sköljda och skurna i bitar)
5dl mjölk
3dl grädde
2 msk citronjuice
Koka tills det är riktigt mjukt. Häll bort evenuellt lite vätska. Mixa slät.
Smaka av med salt och citron.
Gulbetor & kapris
8st gulbetor (kokade i saltat vatten)
4 msk kapris
1dl brynt smör
Salt
Skala gulbetorna och skiva i 2cm skivor, värm upp i brynt smör tillsammans med kaprisen.
Det ser jätte gott, fisk är toppen.
SvaraRaderaNajs Christoffer! Jag sitter och försöker manövrera nya MacBooken, vi får se hur nästa inlägg blir! Ser fram emot middagen den 24:e! /Linnpan
SvaraRadera