tisdag 21 april 2009

Sej

Ångad sej med pepparrotsskum, forellrom i rapsolja, pocherat ägg och vattenkrasse

7 kommentarer:

  1. Spännande, jag köpte just sej idag och blev lite nyfiken på din komposition. Hur gör du pepparrotsskum?

    SvaraRadera
  2. Hej Martin

    Pepparrotsskum

    2dl creme fraichè
    1liter standardmjölk
    1dl riven pepparrot
    salt

    Koka upp låt dra länget typ några timmar sen värm upp och mixa med stavmixer och servera.

    SvaraRadera
  3. föresten, tar du innertemp på sejen eller låter du den gå i ugnen ett visst antal minuter?

    SvaraRadera
  4. Hej Martin

    Jag tempar alltid fisken till 48 grader om den ska serveras varm annars om kall så kör jag den till 38 grader. Lycka till!

    SvaraRadera
  5. Det skulle jag inte seja nej till! Är allt bra med er? Idag är det kalas, himlen är blå så vi ska hålla till i trädgården, skattjakt och tipsrunda - vi kör barnkalastema trots övervägande vuxna deltagare, får se hur det tas emot.

    SvaraRadera