Varmrätt: Sesam och cashewnötskyckling med gurka och koriander800 g kycklingbröst
2 dl rostade cashewnötter
0,5 dl sesamfrön
Salt och peppar
olja
Stek kycklingen gyllenbrun på varje sida. Vänd kycklingen i rostade sesamfrön och mixade cashewnöter. Baka i ugnen på 100 grader till 67 grader.
Gurksallad
1 st gurka (skuren i kuber eller kulad med kuljärn.)
2 msk olivolja
1 msk sesamolja
2 msk limejuice
2 msk hackad koriander
Salt och peppar.
Blanda allting och servera med kycklingen och basmatiris.
Dessert: Bärflarn med vaniljfärskost:4 st plattor smördegsplattor
2 dl blandade bär
2 msk maizena
1 dl socker
Picka smördegen med en gaffel, blanda bären med socker och maizena. Strö över bären på smördegen. Vik upp kanterna och pensla med ägg. Baka 190 grader i ca 10-15 min.
Vaniljfärskost
2 dl kessela
1 vaniljstång
2 msk socker
Blanda och servera till desserten.
Ser gott ut! Koriander till kyckling måste jag testa.
SvaraRaderaTack snälla christoffer, Birgitta och jag tyckte det var jätte trevlig och gott kram från oss bägge.
SvaraRadera