torsdag 10 juli 2008

Recept till senaste desserten efter begäran.

Citron & flädercurd







3st ekologiska ägg



1 dl ekologiskt socker



1st, ekologisk citron, skal och juice



2dl ekologisk koncentrerad flädersaft



125g ekologiskt smör







Blanda allt förutom smöret i en bunke, vispa luftigt sammtidigt som du värmer bunken i vattenbad. Vispa till krämen tjocknat (85grader) vispa i smöret och sila krämen och fyll en sprits påse, kyl ner.







Flädergelé







2dl ekologisk flädersaft



2st gelantinblad







Blötlägg gelantin bladen i kallt vatten i 5min. Värm 0,5 dl saft rör i gelantinbladen tills det löst upp sig. Häll i en form och låt stelna ordentligt. Skär kuber och servera som på bilden.







Italienska maräng







½ dl vatten



2dl socker



3st ekologiska äggvitor







Koka upp socker och vatten till 121 grader. Vispa under tiden äggvitan till ett styvt skum. När sockerlagen är 121 grader så häll den i äggvitan i en fin stråle, vispa vidare och fortsätt att vispa tills marängen är sval och blivit blank och tjock. Fyll en spritspåse med marängen. Spritsa som på bilden och bränn av med en gasbrännare om du inte har en så går det bra än då.







Pistage & hallonkrisp







1 dl pistagenötter skalade och mixade.



1dl torkade hallon (120 grader i 2 tim tills det är helt torra, mixa)







Servera med färska bär







Hallon



Jordgubbar



Blåbär



Vinbär

2 kommentarer:

Daniel Roos sa...

Mycket ekologiskt, En stor egologiskt sommar hälsning till dig min vän.

Erika sa...

Nu saknar vi lite inlägg. En fråga ang surdegsbröd, har nu gjort en surdeg på rågmjöl, kan man göra även på vetemjöl? Vad använder jag isf de olika degarana till?