lördag 16 juli 2011

60-års middag på landet

Igår lagade jag mat åt mamma och pappas kompis som fyllt 60 år.






Så här såg det ut efter middagen på altanen.







Så här såg snacksen ut till Deutz Champagne rosé 2006.
"Fake ostron" med vinägerlök, svartpepparflarn med löjromkräm.







Aptitretare : Vaktelägg med rökt majonnäs, rökt pulver , kavring, äpple, gurka och pepparrot.






En klassiker som första rätt ;-) Halstrad pilgrimsmussla med trädgårdstomater, fänkål, fänkålsmajonnäs, friterad färskpotatis. Dryck: Domaine Langlois Chateau.







Osträtten: Vesterhavsostkräm med granskottsgelé, saltrostade hasselnötter .Dryck: Gustave Lorentz, Gewurztraminer.

Sen var det dags för Lamm från Gotland, sadel och korv med kantarellsagogryn, harsyra och brynt smörsky. Varm mat snabbt ut så då missade jag att fota :-(
Dryck: Gérard Bertrand, La Forge, 2007.








Desserten: Mörkchoklad cremuex med lakritssås, smultronsorbet, hallon och lakritspärlor och pistage.Dryck: Fonesca , vintage port 2008.







Avslutet blev praliner från Roos.
Smultron och vitchoklad, apelsin och hasselnöt.Tack Roosen!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: