söndag 24 februari 2013

Champagnekväll!

Nu lanseras äntligen Hatt et söners champagne på Systembolagets ordinarie sortiment vilket glädjer det flesta som någon gång provat deras champagne innan eller inte provat dom för nu är dom mer tillgängliga! Jag har haft nöjet att prova dessa champagner ett par gånger då Hatt et Söner sammanarbetar med Stockholm Culinary Team och att jag är kompis med Mathias Kahn som är en av killarna bakom champagnerna och vi drack ju denna champagne även på Autumn Cooking i höstas.
Jag provade tre av fyra champagner i helgen. Jag passade på att laga mat som matchade till det tre olika champagnerna först ut så provade vi rosén och till den åt vi helstekt blomkål med kamomillsmör och havskräftsmajonnäs. Det blev en fullträff!Efter det blev det Grand cuvée brut som har aprikostoner och lite mogen citron i doften så det plockade jag upp i maten också.
Pilgrimsmussla med aprikos och morotscremé, aprikos och mandelvinegrette och färsk pressad citron även denna gång en fullträff!Efter pilgrimsmussla blev det klassiska smaker i form av ugnsbakad rimmad kolja med fänkål och champagnesås gjord på Grand cuvée extra brut som vi också drack till. Extra bruten är mycket torr och passar bäst med lite mat till. Detta blev också en hit!
Blir du sugen på champagne så kan du läsa lite mer om Hatt et Söner här!
http://hatt-soner.com/
http://frontface.se/magazine/hatt-et-soner-champagnehus-med-svenska-fortecken/

Posted using BlogPress from my iPhone

3 kommentarer:

Mathias Kahn sa...

Wow vad gott det verkar ha blivit Christoffer!! Ska pröva detta hemma. Kan tänka mig att rosen gick extra bra med hummermajjon =)

Hörs och ses i västerås!!

ps3 jailbreak sa...

Hi, I do believe this is an excellent blog. I stumbledupon it; ) I will come back once again since I bookmarked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to help other people.

Internet Server Provider sa...

Women's every belongings when they go outside are in their handbags. If they lose it, they lose everything they brought. Now, companies offer handbag insurance to cover for that so it would be a smart investment to apply for one.