fredag 22 januari 2010

Helgmenyvecka.3

Varmrätt: Ångad sej med gulbetor och tranbär i brynt smör.

Sejen

800 g sejfile
Salt

Salta fisken och ånga i ångugn eller kastrull.

Gulbetor och tranbär

8st gulbetor
1 dl tranbär
1,5 dl brynt smör
Salt

Koka gulbetorna mjuka i saltat vatten. Skala under rinnande vatten. Skär i kuber och värm upp i brynt smör tillsammans med frysta eller färska tranbär. Salta.
Servera med kokt potatis eller potatispuré.


Dessert: Chessecake i mugg med körsbärskompott.

10 st mixade pepparkakor
2 msk smält smör

Mixa tillsammans ochh lägg i botten av muggen.

Färskostmousse

2 msk mjölk
1,5 msk socker
2 dl vispad grädde
200g färskost

Värm upp sockret i mjölken, häll över färskosten och vispa ihop. Vänd i den vispade grädden. Fyll spritspåse och spritsa i muggen. Ställ i kyl fram till servering.

Körbärskompott

200 g frysta körsbär
1 dl socker
arrowrot att reda med

Koka upp bären med socker, rör i arrowroten dra åt sidan. Låt svalna. Lägg överst i muggen.

Lycka till och trevlig helg!

Christoffer

Inga kommentarer: