Varmrätt: Ångad sej med gulbetor och tranbär i brynt smör.
Sejen
800 g sejfile
Salt
Salta fisken och ånga i ångugn eller kastrull.
Gulbetor och tranbär
8st gulbetor
1 dl tranbär
1,5 dl brynt smör
Salt
Koka gulbetorna mjuka i saltat vatten. Skala under rinnande vatten. Skär i kuber och värm upp i brynt smör tillsammans med frysta eller färska tranbär. Salta.
Servera med kokt potatis eller potatispuré.
Dessert: Chessecake i mugg med körsbärskompott.
10 st mixade pepparkakor
2 msk smält smör
Mixa tillsammans ochh lägg i botten av muggen.
Färskostmousse
2 msk mjölk
1,5 msk socker
2 dl vispad grädde
200g färskost
Värm upp sockret i mjölken, häll över färskosten och vispa ihop. Vänd i den vispade grädden. Fyll spritspåse och spritsa i muggen. Ställ i kyl fram till servering.
Körbärskompott
200 g frysta körsbär
1 dl socker
arrowrot att reda med
Koka upp bären med socker, rör i arrowroten dra åt sidan. Låt svalna. Lägg överst i muggen.
Lycka till och trevlig helg!
Christoffer
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar