Förra helgen så lagade jag och min bror middag till våra kära fruar. Till förrätt så lagade vi havskräftor och råräkor i brynt smör, morotscrudité, syrlig morotscremé.
Rätt nr 2: Kyckling confit rullad i rostad dill och anis, portvins aprikoser, vit caprin, valnötter, Carl-Johancremé och krispigt kyckling skinn.
Hängmörad entrecoté med karmelliserad lökcremé, picklad lök och sagogryn i rostad. äppelbuljong.
Mörkchokladcremuex med hasselnötssorbet, kolasås och maltsmulor.
Praliner från Roos, från vänster: Te, rosé, tonka och bananaskins. Tack Daniel för grymma praliner.
Till första rätten och fördrink drack vi Gosset, brut rosé.
Till kycklingen drack vi Loimer som jag fick av Daniel Roos och Linda.
Till Entrecotén drack vi Ridge Zinfandel.
Och till sist drack vi Recioto della Valpolicella till chokladdesserten.
5 kommentarer:
Vilken fantastisk Alla-hjärtans-dag-middag!
Lyckliga fruar.
Tror fröken Dill
Hur har du gjort "sagogryn i rostad äppelbuljong"? Lät riktigt gott. Tack på förhand
Er fruar måste ha njutit.
Ser helt grymt gott ut, som vanligt! Får man fråga hur du har gjort den karamelliserade lökpcrémen? Ser helt sagolik ut.
Tack på förhand.
Hej Eric och Filip
Sagogrynen kokar jag i ca 15-20 min.Rostad buljong är rostad kycklingbuljong med äppelmust samt lite äppelbitar och lök fräst i botten.
Karamelliserad lökcremé
2 msk råsocker
6 schallotenlökar skivade
200g smör
(vinäger)
salt
Svetta löken i lite smör utan att den tar färg.Stö över socker och låt det smälta in i löken. Lägg i smör och låt koka mjukt.Mixa slät.
smaka av med salt och eventuellt vinäger.
Lycka till
Skicka en kommentar