torsdag 25 mars 2010

Helgmenyvecka.12


Nu är jag tillbaka efter två hektiska veckor med mycket jobb och träning med laget.
Träningen förra helgen känndes bra och nu börjar saker och ting sitta.
Trevlig helg!

Förrätt: Råräkor med kålrotskräm och blodapelsin glasserad kålrot, brynt hasselnötssmör.





24 st skalade råräkor


1 dl brynt smör


salt





Värm råräkorna försiktigt i brynt smör.








Kålrotskräm





1 st kålrot


olja


salt


citronjuice





Koka kålroten i hel med skal, mjuk. Skala och mixa slät med lite olja och citronjuice smaka av med salt.





Brynt hasselnötssmör





1 dl hasselnötter


1 dl brynt smör




Blanda och värm upp.




Glasserad kålrot





24 bitar kokt kålrot


1 dl blodapelsinjuice


2 msk råsocker


1 msk smör


Salt





Smält socker i panna. lägg i kålroten, häll på juicen och smöret kokka ihop i några minuter smaka av med lite salt.



Varmrätt: Ankbröst med karamelliserad lökkräm fylld lök med äppelsky och äpplen.

800 g ankbröst (snittat på skinsidan)

salt och peppar



Karmelliseradlökkräm



4 st gula lökar

2 msk råsocker

3oo g smör

salt



Strimla löken, fräs mjuk i lite olja, strö över socker och låt smälta in. Lägg i smöret och låt koka mjukt i ca 30 min. Häll eventuellt av lite smör. Mixa slätt. Smaka av med salt.


Fyllda smålökar



4 st små lökar



Blancha löken i saltat vatten tills den är mjuk. Kyl ner i is vatten. Skär av toppen och gröp ur löken. Fyll sedan löken med lökkrämen.



Äppelskyn



Finns under Alla hjärtansdags menyn.



Äpplen



Skär äpplen tunt och stansa ut ringar. Blanda upp med örter och lite olja.

Inga kommentarer: