Nu är jag tillbaka efter två hektiska veckor med mycket jobb och träning med laget.
Träningen förra helgen känndes bra och nu börjar saker och ting sitta.
Trevlig helg!
Förrätt: Råräkor med kålrotskräm och blodapelsin glasserad kålrot, brynt hasselnötssmör.
24 st skalade råräkor
1 dl brynt smör
salt
Värm råräkorna försiktigt i brynt smör.
Kålrotskräm
1 st kålrot
olja
salt
citronjuice
Koka kålroten i hel med skal, mjuk. Skala och mixa slät med lite olja och citronjuice smaka av med salt.
Brynt hasselnötssmör
1 dl hasselnötter
1 dl brynt smör
Blanda och värm upp.
Glasserad kålrot
24 bitar kokt kålrot
1 dl blodapelsinjuice
2 msk råsocker
1 msk smör
Salt
Smält socker i panna. lägg i kålroten, häll på juicen och smöret kokka ihop i några minuter smaka av med lite salt.
Varmrätt: Ankbröst med karamelliserad lökkräm fylld lök med äppelsky och äpplen.
800 g ankbröst (snittat på skinsidan)
salt och peppar
Karmelliseradlökkräm
4 st gula lökar
2 msk råsocker
3oo g smör
salt
Strimla löken, fräs mjuk i lite olja, strö över socker och låt smälta in. Lägg i smöret och låt koka mjukt i ca 30 min. Häll eventuellt av lite smör. Mixa slätt. Smaka av med salt.
Fyllda smålökar
4 st små lökar
Blancha löken i saltat vatten tills den är mjuk. Kyl ner i is vatten. Skär av toppen och gröp ur löken. Fyll sedan löken med lökkrämen.
Äppelskyn
Finns under Alla hjärtansdags menyn.
Äpplen
Skär äpplen tunt och stansa ut ringar. Blanda upp med örter och lite olja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar