Förrätt: Terrine på hälleflundra och salmalax med pepparrotsmajonnäs och pocherad vaktelägg
Varmrätt: Hjortytterfile med hjortkorv, morotspure och potatisterrine samt dillsky
Dessert: Vitchokladmousse med citrussallad, lemoncurd och nötter.
Tack Stina för fina bilder!
Foto: Christina Sundien
Posted using BlogPress from my iPhone
7 kommentarer:
Men, hjorten ser inte så rosa ut..:-)
Hej! Vad gott det ser ut!! Hittade din blogg för ett tag sedan, jobbar själv som kock på ett dagis men läntar ibland tillbaks till restauranglivet... Vi tycks ha en gemensam nämnare förutom matpassion. Skoghem-Wijk. Men jag var där långt före dig antar jag. (88-90 tror jag det var).
Hej weezer
Inte på utsidan men inuti så var den rosa :)
Ha d gott!
Christoffer
Hej Mowe
Ja du var där innan! Men då har du jobbat med både Bosse och Christoffer Frances?
Jag slutade där för 3 år sedan.
Ha d gott!
Christoffer
Hej Christoffer,
Hur gör du potatisterrinen? Den ser kanon ut.
Med Bosse=)! Jag var bara på Skogshem, Christoffer var på Wijk då. Jag skalade mest potais på den tiden;) Men det var en bra skola att se proffsen jobba. Och en inkörsport till bästa yrket!
Hej Laksen
Potatisterrinen
skiva potatis tunt, smält smör,salt och peppar(vitlök).Blanda och pressa i form. Baka i ugn på 165 grader i ca 1 timme eller tills helt mjuk igenom.
Ta ut lägg på press och låt vila över natten.Skär bitar och värm i ugn.
Lycka till!
Skicka en kommentar