Öring med gulbetor, kapris, brynt smör, purjolökscremè och fårsyra. Prova i påsk!
Öring
4 st filéer av öring
salt
Salta fisken och lägg på en plåt med lite smör på toppen och baka i ugn i 7 min på 170 grader.
Purjolökscremé
2 st purjolökar (sköljda och skurna i bitar)
5dl mjölk
3dl grädde
2 msk citronjuice
Koka tills det är riktigt mjukt. Häll bort evenuellt lite vätska. Mixa slät.
Smaka av med salt och citron.
Gulbetor & kapris
8st gulbetor (kokade i saltat vatten)
4 msk kapris
1dl brynt smör
Salt
Skala gulbetorna och skiva i 2cm skivor, värm upp i brynt smör tillsammans med kaprisen.
2 kommentarer:
Det ser jätte gott, fisk är toppen.
Najs Christoffer! Jag sitter och försöker manövrera nya MacBooken, vi får se hur nästa inlägg blir! Ser fram emot middagen den 24:e! /Linnpan
Skicka en kommentar