Det här blev resultatet, svenska jordgubbar med vaniljglass. Svårare behöver det inte vara! Sjukt gott!
Vaniljglassgrund
2,5 dl grädde
2,5 dl mjölk
1,5 dl socker
4 äggulor
2 st vaniljstänger
1 st gelatinblad (blötlagt i kallt vatten 5min)
Koka upp mjölk, grädde och vaniljstången som är urskrapad. Vispa socker och ägg luftigt. Häll på gräddmjölken över sockret och äggen. Häll tillbaka i kastrull och vispa hela tiden tills 85 grader. smält i gelatinbladet och sila och kyl ner. Kör i glassmaskin i ca 30min. Njut!.
3 kommentarer:
Ser fram emot att smaka :)
Fett avundssjuk!
Vilken underbar glassmaskin! En sådan skulle jag verkligen vilja ha. Jag har nästintill slitit ut min gamla trotjänare från Philips.
Skicka en kommentar