
Receptet på kakan hittar ni på Daniel Roos blogg, jag tog bort citronen och trök ner lite plommon kompott i kakan istället och hade på ett hasselnötsströssel. Sorbet receptet fick jag av Fredrik.
Sorbet
1liter grekyoghurt eller avrunnen
3dl sockerlag
Rör ihop och kör i glassmaskin.
Hasselnötsströssel
125g krossade nötter
100g smör i bitar
100g socker
100g mjöl
Rör i hop till smulor låt stå i kylen i några timmar. Strö sedan på kakan i slutet av gräddningen ca 10 min innan.
3 kommentarer:
Jag är inte ett dugg avundsjuk ;)
//Anna
Det var väl plommon från Fältvägen 14
eller hur (ser jätte gott ut)
Kul att du gillar designen på vår blogg! Hoppas något matmässigt också faller dig i smaken eller ger dig inspiration!
Hittade en hel del i din blogg som inspirerar och man vill i princip göra allt du bloggat om! :) Nu ska jag kika på lite mer i din blogg! Du är ju kock medan vi själva är hobbykockar så vi har nog en hel del att lära... *S*
/ Elina
Skicka en kommentar