Igår hade vi grannarna på besök och då bjöd jag på plommonkaka med yoghurtsorbet.
Receptet på kakan hittar ni på Daniel Roos blogg, jag tog bort citronen och trök ner lite plommon kompott i kakan istället och hade på ett hasselnötsströssel. Sorbet receptet fick jag av Fredrik.
Sorbet
1liter grekyoghurt eller avrunnen
3dl sockerlag
Rör ihop och kör i glassmaskin.
Hasselnötsströssel
125g krossade nötter
100g smör i bitar
100g socker
100g mjöl
Rör i hop till smulor låt stå i kylen i några timmar. Strö sedan på kakan i slutet av gräddningen ca 10 min innan.
3 kommentarer:
Jag är inte ett dugg avundsjuk ;)
//Anna
Det var väl plommon från Fältvägen 14
eller hur (ser jätte gott ut)
Kul att du gillar designen på vår blogg! Hoppas något matmässigt också faller dig i smaken eller ger dig inspiration!
Hittade en hel del i din blogg som inspirerar och man vill i princip göra allt du bloggat om! :) Nu ska jag kika på lite mer i din blogg! Du är ju kock medan vi själva är hobbykockar så vi har nog en hel del att lära... *S*
/ Elina
Skicka en kommentar