Tanken med veckans helgmeny är att den ska vara snabb och god!
Då hinner du med att äta allt redan ikväll om du inte gör som jag och ska baka bröd också;)
Förrätt: Bruchetta med tomat och buffelmozzarella
4 st skivor surdegsbröd
2 st ekologiska tomater
1 st vitlöksklyfta
1 st vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 st buffelmozzarella
Salt och pepparGnugga in vitlöksklyftan i brödet. Stek det i olivolja tills det är gyllenbrunt.
Skär tomaterna, bryt ner mozzarellan i bitar blanda alltsammans med olivolja, salt och svartpeppar från kvarnen.
Varmrätt: Charkuterier med bröd och manchego
16 st skivor Luftorkad skinka typ Parma eller Serrano
16 st skivor chorizo eller salami
16 st skivor Capocollo
125 g smulad manchegoost
Lägg upp allt på ett fat eller på en skärbräda. Smula över osten, ringla över olivolja och peppra med svartpeppar. Servera med bröd och oliver.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar