2 st finhackad gullökar
2 st klyftor skivad vitlök
1 pkt gröna ärtor
5 dl grönsaksbuljong eller kycklingfond
2 dl cremé fraiché
3 dl standard mjölk
1 dl vittvin eller champagne
Fräs lök och vitlök i smör eller olja utan att det tar färg. Häll i ärtorna. Slå på varm buljong cremé fraichén och mjölken. Mixa slät smaka av med salt och peppar. Häll i champagne precis innan servering. Om du använder vittvin så häller du i den efter du fräst löken.
200 g getost
2 msk hackad mynta
Blanda fetaosten med myntan och lägg i soppan.
1 kommentar:
Grönärtsoppa är en storfavorit här hemma. Jag har testat att krdda med mynta, men den där osten i lät helt fantastisk! Ska provas. Så här års känns det rätt med mat som har vackra färger för att motverka det gråa vädret.
Tycker fröken Dill
Skicka en kommentar