tisdag 17 november 2009

Grönärtsoppa med mynta och fetaost

Grönärtsoppa

2 st finhackad gullökar

2 st klyftor skivad vitlök

1 pkt gröna ärtor

5 dl grönsaksbuljong eller kycklingfond

2 dl cremé fraiché

3 dl standard mjölk

1 dl vittvin eller champagne

Fräs lök och vitlök i smör eller olja utan att det tar färg. Häll i ärtorna. Slå på varm buljong cremé fraichén och mjölken. Mixa slät smaka av med salt och peppar. Häll i champagne precis innan servering. Om du använder vittvin så häller du i den efter du fräst löken.

200 g getost

2 msk hackad mynta

Blanda fetaosten med myntan och lägg i soppan.






1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Grönärtsoppa är en storfavorit här hemma. Jag har testat att krdda med mynta, men den där osten i lät helt fantastisk! Ska provas. Så här års känns det rätt med mat som har vackra färger för att motverka det gråa vädret.
Tycker fröken Dill