tisdag 29 december 2009

Middag hemma hos Roos

För er som läst min blogg tidigare har kanske sett att jag och mina kompisar Fredrik Juhlin och Daniel Roos har middag hemma hos varandra så ofta vi kan. Tyvärr så blir det inte så ofta som vi vill. Igår så var det Daniel Roos tur att stå för värdskapet.Fredrik Juhlin stod varmrätten.


Här är min förrätt: Porchetta med rostad jordärtskockscréme, jordärtskockschips, färska tranbär och äpple. Jo jag vet att jag har gjort porchetta nu ett par gånger men det beror på att det är så j..la gott :) Funkar även bra som förrätt!Fredriks varmrätt: Lammsadel med lök i olika smaker och texturer.


Kvällensvärd dessert: Rödbetor, bitter chokladmoussse och blodapelsin och rödbetssorbet.


Till förrätten drack vi Felton Road, Pinot Noir från Nya Zeland, 95697-0Till varmrätten drack vi Bridlewood, Syrah, USA, 6570-01. Till dessert drack vi ett vin som vi druckit förut Nivole, Italien, 7787. Tack Fredrik för den grymt goda varmrätten och tack Daniel för det goda värdskapet och den goda desserten. Hoppas att nästa middag inte är allt för långt bort.7 kommentarer:

Anne sa...

Hur funkar Porchetta att göra i förväg? Vi har traditionellt en trettonrättersmiddag på trettondagsafton, men det är smidigt om det mesta går att förbereda nån dag innan.

Christoffersmat sa...

Hej Anne

Gör så att du kryddar och rullar in den dagen innan så är det bara att slänga in den i ugnen dagen efter.

Anne sa...

Åh, men jag är nog inte hemma tre timmar innan middagen. Det får bli en annan dag istället. (Mammaledig - got all the time in the wooooorld för långlagning...)

Svärmor sa...

Jag vet att ni hade det jätte trevligt Agne och jag får önska familjen Domeij ETT GOTT NYTT ÅR

CW sa...

Hur tusan har du gjort jordätskockschipsen? Ser ju så otroligt j*vla goda ut!

God fortsättning!

Christoffersmat sa...

Hej CW

Skiva tunt fritera i 160 grader i olja, tills gyllenbruna.Lägg på papper och salta.

Anonym sa...

Hejsan skulle vela ha receptet på din underbara dessert med rödbetor blod apelsin och chocklad mousse skulle vara underbart om jag kunde få det snart eftersom jag funderar på att använda det i skolan. tack på förhand