Råvarorna som dom var tvugna att använda var Kalixlöjrom till förrätt och älgentrecoté till varmrätt, annars så var råvarorna fria.
Övriga jurymedlemmar var Jonas och Fredrik i laget och Restaurangchefen på Hotel Birger jarl som bedömde serveringsteknik.
SKF-Stockholm-Upplands ordförande Reine och tävlingens huvudsponsor Allan från Churills China.
Killarna i det vinnande laget Nyköpings restaurangskola.
Andra pristagarna från Riksäpplet restaurangskola. Oskar från Riksäpplet vann priset för sitt fina handlag och känsla för yrket. Priset var en resa till London och praktik på ett flertal stjärnkrogar. Grattis Oskar!
Här har vi tjejerna från restaurangskolan från Huddinge som fick pris för deras varma och personliga serveringssätt, priset var en kurs i vinkunskap på Martin Olsson. Grattis!
Killarna från Arlanda restaurangskola.
Vinnarförätt:Löjrom från Kalix med mandelpotatisplätt, syrad rödlök, potatischips och citronsmörsås.
Riksäpplets varmrätt
Huddinges varmrätt
Huddinges varmrätt
Arlandas varmrätt
Tyvärr så fick jag ingen bild på vinnardesserten. Den var för god antar jag :)
Det var Ljummen chokladganache med åkerbär och åkerbär och yoghurtglass.
Det alltid kul att få vara med och se vad skolorna idag håller på med och se hur utvecklingen går.
Det alltid kul att få vara med och se vad skolorna idag håller på med och se hur utvecklingen går.
Ibland blir man glatt överaskad och ibland tvärtom.
3 kommentarer:
Jag kan fixa bild på vinnar desserten om du vill. // Eliinga
Ja tack gärna det!
Skicka ett mail till EliinaAspenberg@hotmail.com så skickar jag över bild :)
Skicka en kommentar