söndag 25 april 2010

Cup Culinaire

I fredags på Gastro nord mässan så satt jag i juryn till Cup Culinaire som är en skoltävling för restaurangskolor i stockholmstrakten. Det var fyra lag som ställde upp. Temat var Viktoria och Daniel bröllopstema.

Råvarorna som dom var tvugna att använda var Kalixlöjrom till förrätt och älgentrecoté till varmrätt, annars så var råvarorna fria.

Övriga jurymedlemmar var Jonas och Fredrik i laget och Restaurangchefen på Hotel Birger jarl som bedömde serveringsteknik.SKF-Stockholm-Upplands ordförande Reine och tävlingens huvudsponsor Allan från Churills China.


Killarna i det vinnande laget Nyköpings restaurangskola.Andra pristagarna från Riksäpplet restaurangskola. Oskar från Riksäpplet vann priset för sitt fina handlag och känsla för yrket. Priset var en resa till London och praktik på ett flertal stjärnkrogar. Grattis Oskar!
Här har vi tjejerna från restaurangskolan från Huddinge som fick pris för deras varma och personliga serveringssätt, priset var en kurs i vinkunskap på Martin Olsson. Grattis!

Killarna från Arlanda restaurangskola.


Vinnarförätt:Löjrom från Kalix med mandelpotatisplätt, syrad rödlök, potatischips och citronsmörsås.Riksäpplets varmrätt
Huddinges varmrätt


Arlandas varmrätt


Nyköpings vinnar varmrätt
Riksäpplets dessert

Tyvärr så fick jag ingen bild på vinnardesserten. Den var för god antar jag :)

Det var Ljummen chokladganache med åkerbär och åkerbär och yoghurtglass.

Det alltid kul att få vara med och se vad skolorna idag håller på med och se hur utvecklingen går.

Ibland blir man glatt överaskad och ibland tvärtom.

3 kommentarer:

EliinaAspenberg@hotmail.com sa...

Jag kan fixa bild på vinnar desserten om du vill. // Eliinga

Christoffersmat sa...

Ja tack gärna det!

Eliina sa...

Skicka ett mail till EliinaAspenberg@hotmail.com så skickar jag över bild :)