Varmrätt: Ugnsbakad bleka med blomkål, vattenkrasse, äggula 62 grader och brynt smör
800 g blekafilé
Salt
Smör
Baka i ugnen på 100 grader till 48 grader med lite smör och salt.
Blomkål
½ blomkålshuvud (skuret i buketter)
Salt
Baka i ugnen tillsamans med fisken.
Ägg 62 grader
Baka ägget i ugn på 62 grader ånga i en timme. Skala försiktigt och separera gulan från vitan. Lägg upp på tallriken.
Brynt smör
2oog smör
Bryn i kastrull tills gyllenbrun, sila .
Dessert: Denna dessert är enkel och god men kanske inte den roligaste och snyggaste :)
Mjölkchokladcreme med svartvinbärssås och chokladsticks
Mjölkchokladcreme (Roos)
Mjölk 100 g
Grädde 100 g
Äggula 40 g
Socker 20g
Gelantin
1/4 blad
Mjölkchoklad 160 g
Koka mjölk och grädde, blanda äggula och socker. När det kokar så blandar du alla fyra ingidienserna och sjuder dom till 83 grader, ha i gelantinet och sila smeten över mjölkchokladen, blanda om med en slickepott. Stoppa in krämen i kylen och låt stelna, sen blir den toppen att spritsa och ha till alla möjliga saker.
Svartvinbärsås
2 dl svartavinbär, (frysta och tinade)
½ dl florsocker
Mixa slätt och sila.
Chokladsticks
50 g äggvita
50 g mjöl
5o g smör
50 g florsocker
2o g kakao
Blanda och spritsa pinnar och baka i ugn på 120 grader tills det är torra.
Lycka till och trevlig helg!
2 kommentarer:
det här låter väldigt intressant.kommer att göra nåt liknande som du gjort.länkar så klart till dig då
mvh simone
Hej
Ser att ni gillar svartvinbärspulver och förstått hur nyttigt det är. Vill ni beställa mera är ni välkommna till min hemsida.
Vänligen Fredrik Larssen
www.larssens.se
Skicka en kommentar