fredag 30 april 2010

Helgmenyvecka.17

Varmrätt: Ugnsbakad bleka med blomkål, vattenkrasse, äggula 62 grader och brynt smör



800 g blekafilé

Salt

Smör



Baka i ugnen på 100 grader till 48 grader med lite smör och salt.



Blomkål



½ blomkålshuvud (skuret i buketter)

Salt



Baka i ugnen tillsamans med fisken.



Ägg 62 grader



Baka ägget i ugn på 62 grader ånga i en timme. Skala försiktigt och separera gulan från vitan. Lägg upp på tallriken.



Brynt smör



2oog smör



Bryn i kastrull tills gyllenbrun, sila .


Dessert: Denna dessert är enkel och god men kanske inte den roligaste och snyggaste :)


Mjölkchokladcreme med svartvinbärssås och chokladsticks



Mjölkchokladcreme (Roos)



Mjölk 100 g

Grädde 100 g

Äggula 40 g

Socker 20g

Gelantin

1/4 blad

Mjölkchoklad 160 g



Koka mjölk och grädde, blanda äggula och socker. När det kokar så blandar du alla fyra ingidienserna och sjuder dom till 83 grader, ha i gelantinet och sila smeten över mjölkchokladen, blanda om med en slickepott. Stoppa in krämen i kylen och låt stelna, sen blir den toppen att spritsa och ha till alla möjliga saker.



Svartvinbärsås



2 dl svartavinbär, (frysta och tinade)

½ dl florsocker


Mixa slätt och sila.



Chokladsticks



50 g äggvita

50 g mjöl

5o g smör

50 g florsocker

2o g kakao



Blanda och spritsa pinnar och baka i ugn på 120 grader tills det är torra.

Lycka till och trevlig helg!

2 kommentarer:

Smulansbakblogg sa...

det här låter väldigt intressant.kommer att göra nåt liknande som du gjort.länkar så klart till dig då
mvh simone

Fredrik Larssen sa...

Hej
Ser att ni gillar svartvinbärspulver och förstått hur nyttigt det är. Vill ni beställa mera är ni välkommna till min hemsida.
Vänligen Fredrik Larssen
www.larssens.se