söndag 2 maj 2010

Valborg på Skebo herrgård

På Valborg så överraskade jag min fru Joanna som snart fyller 30 år med en övernattning på Skebo herrgård med en 6 -rättersmeny. Farmor och farfar tog hand om barnen. Så vi hade lyxen av att få äta själva. Ture var hemma hos farfar och Märta var på hotelrummet med farmor under middagen. När vi kom till rummet så väntade en biodynamisk/demeter champagne på oss tillsammans med hemgjorda tryfflar. Allt smakade fantasiskt!

Champagne


Innan middagen så var vi lite hungriga och törstiga så det blev det lokala ölen från Skebo bruksbryggeri. Vi fråga om vi kunde få en macka, vi ska se om vi kan ordna något, sa den trevliga personalen och nästa bild ser ni vad dom ordnade.Charkprodukter från det egna slakteriet med frukt och nötbröd. Rökt karré, skinka och lufttorkad skinka ala Danne ( Souschef). Allt riktigt bra tillsammans med den lokala ölen.

Brödet till middagen serverades i en hopknuten brödsäck.


Första rätten var gäddmousseline, lätt rökt pilgrimsmussla, citrus och ramslöksskum
Väl balanserad med den fräscha citrusfilérna.


Rätt nr 2 : Gravad strömming, med gurka, yoghurt från Eskesta, forellrom och confiterad äggula.


Rätt nr 3: Köttmosaik med pickles, hemgjord senap och en perfekt stekt brioche.Rätt nr 4:Ungtupp mousseline med palsternacka och oxbuljong, riktigt len och god mousseline tillsammans med en kräm och chips på palsternacka. Gott!


Rätt nr 5: Kalv på tre vis, Kalvtartar med betor, rökt märg och tryffelmajonnäs.


resten av kalven var så här god så jag hann inte fram med kameran, innanlår tror jag? Hemgjord korv, morot och blomkål.Rabarber, chokladtart, mjölksorbet och munk, ja ni hör ju!! Riktigt gott!


På morgonen så avnjöt vi en närproducerad och ekologisk frukost.

Märta fick smaka lite yoghurt från Eskesta mejeri.

Äggröra med hemgjorda korvar och ramslök.
Jag vill varmt rekomendera Skebo herrgård till alla som vill uppleva god mat, trevlig och personlig service och avslappnande miljö.
Summering: Service 7,5/10 Mat 8/10 Atmosfär 7,5/10 Totalbetyg 23/30
4 kommentarer:

Svärmor sa...

Det finns somliga som har det bra.

Micke sa...

Kul att ni hade det bra!

Christoffersmat sa...

Ja tack för allt!

Linn sa...

Ojoj! Det låter toppen.. Jag vill åxå fylla 30!