Så ser dom ut innan jag sjuder dom till 60 grader i innetemperatur.Recept: 1kg älgfärs, 500 g fläskfärs, 500g tärnat rökt sidfläsk, 1dl tärnad Västerbottenost, 2 dl lingon, 2 dl kallt vatten,15 g salt, 5g svartpeppar , 2 msk rosmarin. Efter koket, stek i rikligt i smör tills korven en gyllenbrun på båda sidor eller innetemperatur 60 grader. Lycka till!
- Posted using BlogPress from my iPhone
5 kommentarer:
vad använder du för skinn?
Svinfjälster till dessa korvar.
Kan man koka korven och kyla den i sitt kokspad,?? För att sedan frysa ner den till julafton och steka den då.???
Helen
Hej Helen
Ja det kan du göra absolut!
Tänk på att dra av kastrullen från värmen så att korven kan gå klart på eftervärme.Dra av korven vid 52-55 grader i innetemp.Lycka till och God Jul!
Hej igen.
Jag fick bara tag i rak fjälster.
På affärerna verkar dom inte veta skillnaden.??
Så nu blir det älgkorv i rakfjälster i stället och så hoppas jag att det blir bra. :-)
God Jul
Helen
Skicka en kommentar