fredag 10 december 2010

Älgkorv

Imorgon är det grabbkväll.Jag lagar mat till varmrätt blir det älgkorv med lingon och Västerbottenost.Idag började jag med förbereda korven.


Så ser dom ut innan jag sjuder dom till 60 grader i innetemperatur.Recept: 1kg älgfärs, 500 g fläskfärs, 500g tärnat rökt sidfläsk, 1dl tärnad Västerbottenost, 2 dl lingon, 2 dl kallt vatten,15 g salt, 5g svartpeppar , 2 msk rosmarin. Efter koket, stek i rikligt i smör tills korven en gyllenbrun på båda sidor eller innetemperatur 60 grader. Lycka till!


- Posted using BlogPress from my iPhone

5 kommentarer:

Anonym sa...

vad använder du för skinn?

Christoffersmat sa...

Svinfjälster till dessa korvar.

Helen sa...

Kan man koka korven och kyla den i sitt kokspad,?? För att sedan frysa ner den till julafton och steka den då.???
Helen

Christoffersmat sa...

Hej Helen

Ja det kan du göra absolut!
Tänk på att dra av kastrullen från värmen så att korven kan gå klart på eftervärme.Dra av korven vid 52-55 grader i innetemp.Lycka till och God Jul!

Helen sa...

Hej igen.
Jag fick bara tag i rak fjälster.
På affärerna verkar dom inte veta skillnaden.??
Så nu blir det älgkorv i rakfjälster i stället och så hoppas jag att det blir bra. :-)
God Jul
Helen