Nötbakad torsk med crudité på morötter med citron och persilja och brynt smör.
600g torsk
Salt
2 dl blandade nötter
1st äggvita
Salta fisken,pensla med äggvita på toppen. Hacka nötterna och lägg på fisken. Baka i ugn tills innetemperatur 48-50 grader.
200 g smör
Bryn smöret i en kastrull tills det är gyllenbrunt, bubblar och luktar nötaktigt .
4st morötter
1 citron, skal och juice
3 msk olivolja
2 msk hackad persilja
Salt och peppar
Hyvla morötterna med potatisskalare, blanda ihop citronskal,citronjuice, olivolja,persilja, salt och peppar. Häll över morötterna och blanda runt. Servera till fisken med kokt potatis och brynt smör.
- Posted using BlogPress from my iPhone
6 kommentarer:
Kan han fixa sån mat när ni är hemma hos oss också?
Lätt! :-)
Det ser gott ut. Fråga Ture om han kan hjälpa mormor och morfar att laga mat i helgen.
Anonym (svärmor)
Hej, kul att hitta din blogg, fina recept!
/andres
Hej Andres
Ja vad kul att du hittade hit!
Se till att andra oxå gör det :-)
Ha det gott!
Skicka en kommentar