torsdag 3 mars 2011

Torsdagsmiddag

Igår fick jag hjälp av Ture min son att laga mat. Ture krossade nötter och hyvla morötter och pressade citron. Här är resultatet.
Nötbakad torsk med crudité på morötter med citron och persilja och brynt smör.



600g torsk
Salt
2 dl blandade nötter
1st äggvita

Salta fisken,pensla med äggvita på toppen. Hacka nötterna och lägg på fisken. Baka i ugn tills innetemperatur 48-50 grader.

200 g smör

Bryn smöret i en kastrull tills det är gyllenbrunt, bubblar och luktar nötaktigt .

4st morötter
1 citron, skal och juice
3 msk olivolja
2 msk hackad persilja
Salt och peppar

Hyvla morötterna med potatisskalare, blanda ihop citronskal,citronjuice, olivolja,persilja, salt och peppar. Häll över morötterna och blanda runt. Servera till fisken med kokt potatis och brynt smör.



- Posted using BlogPress from my iPhone

6 kommentarer:

Erika sa...

Kan han fixa sån mat när ni är hemma hos oss också?

Christoffersmat sa...

Lätt! :-)

Anonym sa...

Det ser gott ut. Fråga Ture om han kan hjälpa mormor och morfar att laga mat i helgen.

Svärmor sa...

Anonym (svärmor)

andres sa...

Hej, kul att hitta din blogg, fina recept!

/andres

Christoffersmat sa...

Hej Andres

Ja vad kul att du hittade hit!
Se till att andra oxå gör det :-)

Ha det gott!