torsdag 29 mars 2012

Ekstedts!

Igår var jag och kockarna och åt på restaurang Ekstedt. Här lagas all mat över öppen eld, vedugn, stor kolgrill mm. En snygg restaurang med detaljerna på plats. Så också maten. Min gamla kollega Gustav Otterberg håller ställningarna i köket. Gustav var ej på plats igår, misstänker att han var hemma och kollade på Milan? :-) men vad gör väl det när man fick träffa Linn (hemmahoslinn.se) istället som också flamberade vår dessert vid bordet. Tack Linn och resten av gänget på Ekstedts och framförallt stort tack mina kockar för en super trevlig kväll!

Fougassebröd till att börja med.




Hemkärnat smör.



Första rätten av fyra: pilgrimsmussla och blåmussla bakad på blåstång, kräm på romsäcken, hasselnötspesto och gurka.



Musslorna på blåstången




Andra rätten: Hummer med råhummerkräm, mandel och tomat samt hummerfond.




Tredje rätten: Grishals med brysselkål, kålkräm och tryffelkorv.
Min favorit denna kväll!




Fjärde rätten: munkar med flamberade äpplen och fikon med
salt karamellglass.



Salt karamellglass väntar på varma flamberade äpplen och fikon.



Flambering vid bordet.


- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar:

Svärmor sa...

Vilken middag