Igår bakad jag lite bröd och lagade trattkantarellsoppa
Trattkantarellsoppa
2msk olja
2msk smör
2st lökar finhackade
2st klyftor vitlök
5dl trattkantareller
2dl creme fraiché
3dl mjölk
1dl vittvin eller sherry
5dl grönsaksbuljong
Salt & peppar
Fräs lök & svamp i smör och olja i 3 min. Häll på vin, buljong, creme fraiché och mjölk. Koka allt i 5min smaka av med salt och peppar och mixa slätt.
Päron & rosmarinbröd
5dl kallt vatten
25g jäst eller 2dl surdeg
5dl rågsikt
5dl vetemjöl
2tsk salt
1dl olivolja
2st päronskuret i bitar
1msk rosmarin
Blanda allt förutom saltet, kör på mellan växel i 6min, häll i saltet och kör 6min till.
Låt jäsa under handuk i 1,5-2tim. Forma bröden i önskad form och lägg på plåt och låt jäsa 1,5-2tim till det ska bli dubbelt så stora. Pensla bröden med lite vatten och strö över rosmarin. Baka i 5 min på 250grader och sänk till 220 grader och baka i 35-40min.
1 kommentar:
Soppan later hur god som helst, maste jag helt klart prova nasta helg! Utmaningen blir nog att fa tag pa kantareller i London.. hmm, vet inte ens vad det heter, ska kola nu!
Kram Anna
Skicka en kommentar