måndag 17 november 2008

Söndagsmiddag

















Igår bakad jag lite bröd och lagade trattkantarellsoppa












Trattkantarellsoppa


2msk olja


2msk smör


2st lökar finhackade


2st klyftor vitlök


5dl trattkantareller


2dl creme fraiché


3dl mjölk


1dl vittvin eller sherry


5dl grönsaksbuljong


Salt & peppar




Fräs lök & svamp i smör och olja i 3 min. Häll på vin, buljong, creme fraiché och mjölk. Koka allt i 5min smaka av med salt och peppar och mixa slätt.



Päron & rosmarinbröd



5dl kallt vatten


25g jäst eller 2dl surdeg


5dl rågsikt


5dl vetemjöl


2tsk salt


1dl olivolja


2st päronskuret i bitar


1msk rosmarin



Blanda allt förutom saltet, kör på mellan växel i 6min, häll i saltet och kör 6min till.


Låt jäsa under handuk i 1,5-2tim. Forma bröden i önskad form och lägg på plåt och låt jäsa 1,5-2tim till det ska bli dubbelt så stora. Pensla bröden med lite vatten och strö över rosmarin. Baka i 5 min på 250grader och sänk till 220 grader och baka i 35-40min.

1 kommentar:

Anna Husman sa...

Soppan later hur god som helst, maste jag helt klart prova nasta helg! Utmaningen blir nog att fa tag pa kantareller i London.. hmm, vet inte ens vad det heter, ska kola nu!

Kram Anna