torsdag 12 februari 2009

Salma en ny lax?Igår var jag inbjuden av Nordsjöfisk att prova en ny laxprodukt.

Produkten heter Salma och är en lax som odlas under perfekta förhållanden, i det kalla havet utan för Bergen i Norge. Det speciella med denna lax är väl det att den styckas väldigt fort och därför så mindre bakterier. Den styckas i två loinar, ryggloin, sidloin och vacumpakas direkt. Köttet är smakrikt och fast och har inte den där lite tran smaken som annan lax kan ha, tycker jag i allafall. Men den största skillnaden är att den är dubbelt så dyr som all annan lax 200:-/kg.
Vilket är dyrt! Vanlig lax kostar hälften av priset! Och man kan ju rimma fisken så blir den fast och fin som Salma!? På bilden så talar Mathias Dahlgren om produkten och de rätter han hade skapat av Salma.Salma rimmad med äpple,pepparotscremé, rädisor & rättika


Salma syrad om jag minns rätt? med hetmango, rostad lök, blomkål.Lennrimmad med gurka forellrom, ingefära & koriander

4 kommentarer:

kristin sa...

Nu är inte jag ett jätte lax-fan men den där sista såg rätt god ut. Men jag läste fel och trodde att det var gurkan som var lenrimmad... undrar hur det skulle bli?

Therese sa...

Hej, Tack så mycket! :)
Ja, men det ska bli riktigt kul att få vara där. Ser verkligen fram emot det.

//Therese

Johan sa...

Jag är stor fan av Salma lax, helt perfekt till att laga sashimi. Den är som du skriver dyr, men i mina ögon värd varenda öre! Trevlig blogg du har, ska bli intressant att läsa mer!

Aegistance sa...

Måste tyvärr säga att som erfaren sushikock anser jag att salma lax INTE håller sashimi kvalité. Är du dock en erfaren hemmakock och inte kan filéa, bena eller kontrollera kvaliteten på din lax, så är denna dyra variant av salmo salar en bra fisk att göra sashimi på hemma. Men enligt mig är denna lax inget att hänga på väggen. Sry.