tisdag 21 april 2009

Sej

Ångad sej med pepparrotsskum, forellrom i rapsolja, pocherat ägg och vattenkrasse

7 kommentarer:

Martin sa...

Spännande, jag köpte just sej idag och blev lite nyfiken på din komposition. Hur gör du pepparrotsskum?

Christoffersmat sa...

Hej Martin

Pepparrotsskum

2dl creme fraichè
1liter standardmjölk
1dl riven pepparrot
salt

Koka upp låt dra länget typ några timmar sen värm upp och mixa med stavmixer och servera.

Martin sa...

Tack! Det ska jag testa.

Martin sa...

föresten, tar du innertemp på sejen eller låter du den gå i ugnen ett visst antal minuter?

Christoffersmat sa...

Hej Martin

Jag tempar alltid fisken till 48 grader om den ska serveras varm annars om kall så kör jag den till 38 grader. Lycka till!

Martin sa...

tack för tipset

Erika sa...

Det skulle jag inte seja nej till! Är allt bra med er? Idag är det kalas, himlen är blå så vi ska hålla till i trädgården, skattjakt och tipsrunda - vi kör barnkalastema trots övervägande vuxna deltagare, får se hur det tas emot.