Från och med denna vecka så kommer jag att presentera minst en 3-rättersmiddag varje fredag. Som du själv kan laga hemma! Ibland enkelt ibland lite mer komplicerat så att du kan utvecklas som glad matlagare eller kock. Antingen så lagar jag dessert eller så länkar jag till Daniel Roos hemsida som alltid lagar en fredagsdessert. Allt är tilllagat för 4 personer.
Premiärmeny
Förrätt
Trattkantarellsoppa med timjan och baconTrattkantarellsoppa
2msk olja
2msk smör
2st lökar finhackade
2st klyftor vitlök
5dl trattkantareller
2dl creme fraiché
3dl mjölk
1dl vittvin eller sherry
5dl grönsaksbuljong
Salt & peppar
Fräs lök & svamp i smör och olja i 3 min. Häll på vin, buljong, creme fraiché och mjölk. Koka allt i 5min smaka av med salt och peppar och mixa slätt.
Bacon
Strimla och stek knaprigt. Blanda med skuren timjan.
Varmrätt
Confiterad Bosarpkyckling med fänkål och kronärtskocka kokt i olivolja och vittvin samt blomkålscremé.
Dessert
Plommonkaka med yoghurtparfait och honungsflarn
Lägg allt i en ugnsform och baka på ca 100 grader i 1,5 timmar eller tills köttet släpper från benet.
Parfait
3 st
äggulor
0,75 dl
socker
0,5 dl
vatten
250 gram
yoghurt(grekisk)
1 dl
vispad grädde
Parfait: Koka upp socker och vatten. Slå över äggulan och vispa till ett skum. När skummet har svalnat, vänd i osten och grädden.2. Häll smeten i en liten långpanna/sockerkaksform och lägg i frysen i cirka 4 timmar.
4 kommentarer:
Trevligt! Hade jag inte jobbat till 22 imorgon hade det provats, men nästa helg har jag ingen ursäkt.
Låter som ett strålande initiativ!
Det låter jätte trevligt, alltid roligt med nya recept.
denna soppa ska lätt lagas pånästa middag!
Skicka en kommentar