fredag 6 november 2009

Helgmeny v.46

Veckans förätt:

Svamptoast med parmesan

Toast

4 st skivor ljust surdegsbröd
2 msk smör
Stek brödet gyllenbrunt i smör.

Svampstuvning
500g svamp( jag använde trattkantareller)
4 dl grädde ner kokt till hälften.
2 msk parmesan
1 msk finskuren gräslök
1 msk smör
Salt och peppar

Stek svampen i smör. Blanda med grädde, parmesan och gräslök.
Lägg allt på brödet.
Hyvla över parmesan.
Servera!

Varmrätt:

Hagby gårds tupp med gulbetor, Carl-Johan, bondbönor och rödvinssky.
800 g Hagby gårds tuppbröst.

2 msk smör

1 msk olja

Salt och peppar.
Stek tuppbrösten i smör och olja. Sätt in i ugnen på 90 grader och baka till innetemp 68 grader.Låt tuppen vila några minuter innan du skivar upp och serverar.

Grönsaker

4 st gulbetor, kokta

1 dl bondbönor skalade

2 dl Carl-Johansvampar

1 msk finskuren gräslök

2 msk smör

Salt och peppar.

Fräs alltsammans utom gräslöken. Tills det är varmt, ca 5 min.

Lägg i gräslöken och rör om.



Rödvinssky


4 dl kalvfond eller mörk kyckling fond
4 dl rödvin
2 st rödlökar skivade
2 msk muscavadosocker
2 tsk sherryvinäger


Fräs löken mjuk i olja. Stö över sockret låt smälta in i löken. Häll på vinäger, vin och fonden och koka ner till hälften. Sila.

Och som vanligt hittar ni desserten här!

2 kommentarer:

Svärmor sa...

Hej





















Hej vi är i Sundsvall så det blir nog inte någon av menyerna,i går blev det oxfile med potatismos med kantareller och ett gott rödvin sen blev det bio Stig Larsson hans sista film. Många kramar till er alla pussa Ture frrån oss.

Svärmor sa...

Hej igen,
Vi är i Sundsvall så det blir nog inte någon av menyerna, igår blev det helstekt oxfile med kantareller och rödvinsås och potatis pure sen bio.Krama hela familjen.