Denna vecka så blir det lite enklare helgmeny men ack så god ;)
Förrrätt: Sallad med äpple, vinägerfläsk och extra lagrad prästost
Sallad
3 st nävar spenat
1 st Ingrid-Marie strimlat
100 g rökt sidfläsk strimlat
100 g extra lagrad prästost skuren i tärningar
½ pkt smörgåskrasse
Blanda allt med dressing lägg upp på tallrik.
Bröd och nötkrisp
3 msk pumpafrön
2 msk hasselnötter
2 dl rivet färskt vitt bröd
4 msk smör
1 msk olja
1 st vitlöksklyfta
Stek allt i smör tills gyllenbrunt. Låt rinna av på papper. Strö över salladen.
Dressing
4 msk sallad
4 tsk vinäger
Salt och peppar
Blanda ihop.
Köttbullar
500g nötfärs
1 st riven vitlök
1 ägg
1 dl ströbröd uppblandat i 2dl grädde eller vatten
2 st finhackade schallotenlökar
2 msk olivolja
Salt och peppar
Blanda samman allt till en smidig färs. Rulla till stora köttbullar. Stek i stekpanna med smör och olja. I ca 10-15 min.
Tomatsås
Tomatsås
5 dl passerade tomater
2 st vitlöksklyftor
1 st chilifrukter
2 dl olivolja
100g smör
Salt och peppar
Stek chilin och vitlöken i oljan tills det är svart. Sila bort chilin och vitlöken. Häll på passerade tomaterna koka i 10 min. Lägg i smöret låt smälta och smaka av med salt och peppar.
Pasta
Koka valfri pasta.
3 kommentarer:
Det låter gott som alltid, vi ses på söndag.
Det där såg ju fantastiskt gott ut, måste jag pröva snart!
Mumma, hade lite svårt att komma på vad det skulle bli för mat i helgen. Nu behöver jag inte fundera längre. Hoppas att allt är bra med er. KRAMAR från USA
Skicka en kommentar