Varmrätt: Ångad lax med dillkräm, forellrom och blomkål.
800g Laxfilé
Salt
½ blomkålshuvud
Salta laxen. Ånga till innetemperatur 48 grader. Lägg på handuk eller hushållspapper sen på tallriken. Ånga blomkålen tillsammans med laxen. Salta blomkålen och blanda med lite olivolja.
Dillkräm
2 dl creme fraiché
0,5 dl mixad dill
citronjuice
Salt
Blanda allt och sila. Klicka ut på tallrikarna.
Forellrom
2 msk forellrom
Klicka ut på tallriken. Som på bilden.
Servera laxen med kokt potatis med smält smör.
Dessert: Chokladcreme med rårörda hallon och kaksmulor.
125 g grädde
125 g mjölk
2 äggulor
2 msk socker
125 g mörk choklad
Vispa socker och ägggulan luftigt. Koka mjölk och grädde. Hacka chokladen. Häll gräddmjölken på äggvispet. Till baka i kastrullen värm upp under omrörning till 85 grader. Häll över chokladen vispa slätt. Kyl ner ordentligt. Spritsa i mitten av tallriken. Lägg på hallonen sen kaksmulorna.
Hallon
200 g hallon
½ dl florsocker
Rör så florsockret löser sig.
Kaksmulor
4 st smulade kakor av valfri sort.
3 kommentarer:
Var köper man forellrom, i fiskaffär eller finns det på vanliga ica?
Hej Erika köp hos fiskhandlaren den i stan du vet :)
Dillkräm låter perfekt för fröken Dill! Resten också...
Många tack.
Skicka en kommentar