torsdag 28 januari 2010

Helgmeny vecka.4

Varmrätt: Ångad lax med dillkräm, forellrom och blomkål.

800g Laxfilé
Salt
½ blomkålshuvud

Salta laxen. Ånga till innetemperatur 48 grader. Lägg på handuk eller hushållspapper sen på tallriken. Ånga blomkålen tillsammans med laxen. Salta blomkålen och blanda med lite olivolja.

Dillkräm

2 dl creme fraiché
0,5 dl mixad dill
citronjuice
Salt

Blanda allt och sila. Klicka ut på tallrikarna.

Forellrom

2 msk forellrom

Klicka ut på tallriken. Som på bilden.

Servera laxen med kokt potatis med smält smör.

Dessert: Chokladcreme med rårörda hallon och kaksmulor.

125 g grädde
125 g mjölk
2 äggulor
2 msk socker
125 g mörk choklad

Vispa socker och ägggulan luftigt. Koka mjölk och grädde. Hacka chokladen. Häll gräddmjölken på äggvispet. Till baka i kastrullen värm upp under omrörning till 85 grader. Häll över chokladen vispa slätt. Kyl ner ordentligt. Spritsa i mitten av tallriken. Lägg på hallonen sen kaksmulorna.

Hallon

200 g hallon
½ dl florsocker

Rör så florsockret löser sig.

Kaksmulor

4 st smulade kakor av valfri sort.

3 kommentarer:

Erika sa...

Var köper man forellrom, i fiskaffär eller finns det på vanliga ica?

Christoffersmat sa...

Hej Erika köp hos fiskhandlaren den i stan du vet :)

Fröken Dill sa...

Dillkräm låter perfekt för fröken Dill! Resten också...
Många tack.