fredag 12 mars 2010

Helgmeny vecka.10

Varmrätt: Sesam och cashewnötskyckling med gurka och koriander

800 g kycklingbröst
2 dl rostade cashewnötter
0,5 dl sesamfrön
Salt och peppar
olja

Stek kycklingen gyllenbrun på varje sida. Vänd kycklingen i rostade sesamfrön och mixade cashewnöter. Baka i ugnen på 100 grader till 67 grader.

Gurksallad

1 st gurka (skuren i kuber eller kulad med kuljärn.)
2 msk olivolja
1 msk sesamolja
2 msk limejuice
2 msk hackad koriander
Salt och peppar.

Blanda allting och servera med kycklingen och basmatiris.

Dessert: Bärflarn med vaniljfärskost:

4 st plattor smördegsplattor
2 dl blandade bär
2 msk maizena
1 dl socker

Picka smördegen med en gaffel, blanda bären med socker och maizena. Strö över bären på smördegen. Vik upp kanterna och pensla med ägg. Baka 190 grader i ca 10-15 min.

Vaniljfärskost

2 dl kessela
1 vaniljstång
2 msk socker

Blanda och servera till desserten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser gott ut! Koriander till kyckling måste jag testa.

Svärmor sa...

Tack snälla christoffer, Birgitta och jag tyckte det var jätte trevlig och gott kram från oss bägge.