Varmrätt: Sesam och cashewnötskyckling med gurka och koriander
800 g kycklingbröst
2 dl rostade cashewnötter
0,5 dl sesamfrön
Salt och peppar
olja
Stek kycklingen gyllenbrun på varje sida. Vänd kycklingen i rostade sesamfrön och mixade cashewnöter. Baka i ugnen på 100 grader till 67 grader.
Gurksallad
1 st gurka (skuren i kuber eller kulad med kuljärn.)
2 msk olivolja
1 msk sesamolja
2 msk limejuice
2 msk hackad koriander
Salt och peppar.
Blanda allting och servera med kycklingen och basmatiris.
Dessert: Bärflarn med vaniljfärskost:
4 st plattor smördegsplattor
2 dl blandade bär
2 msk maizena
1 dl socker
Picka smördegen med en gaffel, blanda bären med socker och maizena. Strö över bären på smördegen. Vik upp kanterna och pensla med ägg. Baka 190 grader i ca 10-15 min.
Vaniljfärskost
2 dl kessela
1 vaniljstång
2 msk socker
Blanda och servera till desserten.
2 kommentarer:
Ser gott ut! Koriander till kyckling måste jag testa.
Tack snälla christoffer, Birgitta och jag tyckte det var jätte trevlig och gott kram från oss bägge.
Skicka en kommentar