Sparrisen
2 st gröna sparrisar
2 st vita sparrisar
3 msk smör
2 tsk socker
2 msk citronjuice
Salt
Skala sparrisen och skär bort roten. Koka sparrisen med 2 msk smör, socker, salt och citronjuicen.
Kyl ner sparrisen i isvatten. Torka av sparrisen stek sedan i smör. Smaka av med salt.
Ramslökssås
2 dl mjölk
½ dl grädde
2 msk smör
1 msk mjöl
½ dl hackad ramslök.
Salt
Smält smöret, strö över mjölet och rör om ordentligt, häll på mjölken och grädden koka några minuter, lägg i ramslöken mixa slätt. Smaka av med salt.
Äggula
4 st gulor
2 dl rapsolja eller olivolja
Lägg gulan i koppar täck med olja och baka i ugn på 63 grader i en timme.
Baconbröd
2 dl rivet vitt surdegbröd
½ dl baconfett
2 msk smör
2 st vitlöksklyftor
Stek brödet i baconfettet och smöret tillsammans med vitlöken. Häll av fett och lägg på papper.
Oxkinder
4 st oxkinder
2 dl rödvin
2 dl kalvfond
2 st timjankvistar
2 st vitlöksklyftor
Salt och peppar
Eventuellt lite vatten om du kokar i gryta.
Koka kinderna i vacpåse tillsammans i 6 timmar eller i gryta under lock.
Gulbetspickles
8 st små gulbetor (kokta)
1-2-3 lag
Skala gulbetan och lägg in i 1-2-3 lagen.
Toppmurklor
100 g toppmurklor
2 msk smör
Salt
Skölj noga och stek i smör.
Kardemummaglass
2, 5 dl mjölk
2,5 dl grädde
4 st äggula
1msk kardemumma frön
100 g socker
Koka upp grädde, mjölk och kardemumman. Vispa gula och socker luftigt. Häll över gräddmjölken och värm till 85 grader, sila, kyl ner och kör i glassmaskin.
Koka upp grädde, mjölk och kardemumman. Vispa gula och socker luftigt. Häll över gräddmjölken och värm till 85 grader, sila, kyl ner och kör i glassmaskin.
Rabarber
4 st rabarberstänger
1 st vaniljstång
2 msk socker
2 msk smör
Skär rabarbern i bitar, stek i smör tillsammans med vaniljen. Strö över socker och låt smälta in.
Pistageflarn
15 socker
15 g smör
15 g honung
15 g mjöl
20 g pistagenötter
Blanda allt låt smälta i kastrull. Smeta ut på smör papper baka gyllenbrunt på 150 grader.
3 kommentarer:
Efterrätten ser jätte god ut, ska försöka själv.(även dom andra rättern)
Trevlig meny men framför allt. Mkt trevlig blodd, har precis upptäckt den och den hamnar direkt på en av vardagskikarna. Keep it up
Tack for en super god middag!! Halsningar Batman
Skicka en kommentar