onsdag 14 januari 2009

Invigning av jäskorg



Innan jul köpte jag en jäskorg till att jäsa bröd i. Jag köpte den på mitt favorit bageri
Bakery & Spice som också levererar till mitt jobb.
Brödrecept
1liter vatten
100g vetesurdeg
2tsk salt
½ msk sirap
2 kg mjöl(dinkel,råg,)

Blanda allt utom saltet i 6min.Tillsätt sedan saltet och blanda 8min. Låt jäsa 2tim, runddriv och lägg iformen och låt jäsa svalt över natten. Värm ugnen till 250 grader. Lägg över brödet på plåt och sätt in i ugnen och kasta in ½ vatten,stäng luckan och sänk värmen till 220 grader och baka 35-40 min.

2 kommentarer:

Daniel Roos sa...

Snyggt bröd Kompis

Villa Carl Larsson sa...

Hej! Vad roligt att du kikade in hos mig. Du är nu med i tävlingen så får vi se om du har turen på din sida :)

Ha det fint och välkommen tillbaka.

Mvh Josefin