torsdag 22 januari 2009

Isterband med ljummen äppelsallad och jordärtskockscremé


Isterband


4st Isterband
Olja & smör

Börja med att snitta isterbanden, stek isterbanden på medelhögvärme 6 min på varje sida.



Äppelsallad

2st Ingrid-Marie, skuren i kuber
1st rödlök, skuren i kuber
10st fasta kokta potatisar, skuren i kuber
2msk hackad dragon
2msk smör
1tsk äppelcidervinäger
salt och peppar

Fräs samman allt i smöret smaka av med dragon, äppelcidervinäger och salt & peppar.


Jordärtskockskräm
10st stora jordärtskockor
vatten ochh matolja
3msk cremé fraiché
Salt
Skala jordärtskockorna och fyll på med vatten men lämna ca 3cm från att täcka helt fyll sedan på med olja. Koka i 25 min tills det är helt mjuka. Häll av vätskan och mixa slät, tillsätt cremé fraichén och smaka av med salt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej från eva

Ja tack sa...

Najs! Vilka Isterband gillar du bäst? Jag är inte så bra på det, kan typ bara äta ett halvt, sen får jag koma. Haha Kramar