måndag 12 januari 2009

Toproos på besök




Igår hade jag min kompis Daniel Roos från laget på middag och jag bjöd på kyckling med jordärtskockskräm, hasselnötter, rotfrukter & spenat. Till det drack vi Louis Jadot, Bourgogne, Pinot Noir, gott!




Kyckling
4stfileér
smör & olja
salt & peppar

Stek kycklingen i panna tills det fått färg på båda sidor, salta och peppra.Kör färdig i ugn på 175 grader i ca 20 min.

Jordärtskockskräm
10st stora jordärtskockor
vatten ochh matolja
3msk cremé fraiché
Salt
Skala jordärtskockorna och fyll på med vatten men lämna ca 3cm från att täcka helt fyll sedan på med olja. Koka i 25 min tills det är helt mjuka. Häll av vätskan och mixa slät, tillsätt cremé fraichén och smaka av med salt.

Grönsaker
2st morötter, kokta
2st palsternackor, kokta
2dl spenat
½ dl rostade & krossade hasselnötter
2msk smör
Värma allt i kastrull och servera.

3 kommentarer:

Daniel Roos sa...

Tack för en super trevlig söndag ! Du fick med Bromma paget br apå den där bilden ;-) ses på fredag kompis.

Anonym sa...

lät jättegott med nötterna till både kycklingen och jordärtkockskrämen :)

Cia sa...

Oj, jag skulle också behöva en kockkompis som bjuder mig på middag känner jag :)

Tack för berömmet inne hos oss! Man blir ganska hungrig när man tittar in här med!