måndag 23 februari 2009

Middag och vintips tisdag


Cabernet Sauvignon, från Sonoma, Californien funkade utmärkt till risotton.








Tomat & paprikarisotto










2msk olivolja





4st schallotenlökar


2st vitlöksklyftor


1st rödpaprika


1liter grönsaksbuljong (varm)


2dl vittvin


3dl aborioris


100g smör


1dl riven parmesanost


10st cocktailtomater


Salt & peppar








Fin hacka paprika, löken och vitlöken, fräs i olivoljan i 2 min tillsätt riset fräs yttligare 2 min eller tills riset är genomskinligt. Häll på vinet och koka tills alkoholdoften försvunnit ca 3 min. Häll på buljongen lite i taget, låt koka in i riset spä hela tiden samtidigt som du rör om upprepa tills riset är fortfarande lite al dente ca 18-20 min. Blanda i smör, parmesan, tomater. Smaka av med salt & peppar. Servera med ruccolasallad.

2 kommentarer:

Ja tack sa...

hej christoffer! ja det var trevligt att träffas bara så där, men inte så otippat att vi råkar ses på ett ekocafé=) vi får se vad det blir, har två idéer så här långt. fresten så gillade pappa idén du hade med röken, får se om han provar..haha

Anonym sa...

Tja crille! Himla roligt o se att det går så bra för dig. Gillar din blog så jag tänkte läga upp den på min blogg om du inte misstycker. Simma lugnt