Förrätt: Pilgrimsmussla med rödbetor, hasselnötter, sellericremé och brynt salmbärsvinegrätt
Denna vecka blev det en förrätt som består av vad jag hade hemma i frysen och kylen.
Denna vecka blev det en förrätt som består av vad jag hade hemma i frysen och kylen.
Pilgrimsmusslor
4 st pilgrimsmusslor
smör och olja
smör och olja
Salt och peppar
Stek pilgrimsmusslan i smör och olja 1 min på ena sidan, stek gyllenbrun. Stek på andra sidan hastigt. Salta och peppra.
Rotsellricremé
½ huvud rotselleri
2,5 dl mjölk
2,5 dl grädde
1 msk cremé fraiché
Salt och peppar
Skär sellerin i bitar och koka mjuk i gräddmjölken. Mixa slätt med cremé fraiché salt och peppar.
Rödbetor
2 st medelstora rödbetor, kokta
100 g brynt smör
2 msk salmbärsvinäger
2 msk rostade hasselnötter
Värm rödbetorna i smör och vinäger.
4 st Lammkorvar från Skebo eller annan korv av god kvalitet.
olja
Stek korven 3 min på varje sida.
Paprika och tomatragu
1 st gulpaprika (skuren i kuber)
1 st rödpaprika (skuren i kuber)
1 st rödpaprika (skuren i kuber)
1 st rödlök ( skuren i kuber)
1 vitlöksklyfta( skivad)
10 st cocktailtomater
½ dl olivolja
3 tsk tomatpuré
Salt och peppar
Fräs allt i olja tills allt är mjukt utan att det tar färg smaka av med salt och peppar.
Sötpotatis
4 st sötpotatisar
olivolja
1 kvist rosmarin
Salt och peppar
Skala sötpotatisen och skär i kuber. Blanda med olivolja salt, peppar och rosmarin. Rosta i ugn på 175 grader i ca 30 min.
Fetaost
200g fetaost( smulad)
Smula och strö över paprika och tomatragun.
13 kommentarer:
Gratulerar.
Hej christoffer. jag tycker din matblogg är så inspirerande och din mat är jätte god! Jag tänkte be om din expertishjälp i köket. jag ska ha vegeterianer på finbesök, har du något tips om vad man kan byta ut köttet mot alt. en helt vegetarisk rätt? tacksam för svar. mvh m
Hej Anonym
Vad har du tänkt dig 3 rätter? Är det ok med mjölk och produkter eller är det vegan mat?
Mvh
Christoffer
det är ok med mjölk de är dock helvegeterianer, ingen fisk, skaldjur eller kyckling. Nu lagar jag din tupp med gulbetor och bondbönor! den verkar bli väldigt smarrig! rödvinskyn är fantastisk. jag hittade inga färska karl johansvampar endast torkade. Men jag använde spadet från blötläggningen från dem till fonden som skulle i skyn, det blev succé.
mvh m
om du har bra tips för en tre rätters så hör jag dem gärna allihopa! m
Vilken sötnos! Grattis!
Hej M
Till förätt
Varför inte gulbetor med getost somjag har som förrätt under en tidigare helgmeny.
Till varmrätt
Föreslår jag matvete med rostad svamp och bönor och massor av hackad persilja, serveras med nystekt halloumi och örtsallad kanske kan var något?
Dessert
Funkar ju allt utan gelantinblad i :)
Grattis hon brås nog på Joanna :-)
Grattis grattis! Kul att allt är bra och att du redan är tillbaka i bloggen! Vi saknade dig lite i söndags, men du var ju liite upptagen=) Ha det toppen, så ses vi nästa lagträff.
tack för tipsen! låter supergott! gratulerar jag också! //m
Grattis till lilltjejen! Riktigt söt liten en :-) Många hälsningar från Skelleftehamn. /kusinen Tessan
Har du/ni förresten msn lr facebook?
Vilken liten pärla! STORT GRATTIS!
Från fröken Dill
Skicka en kommentar