måndag 26 maj 2008

Mini pilgrimsmusslor med spenatcremé & äpple



Den här rätten lagade jag när jag var och hälsade på mina kompisar i London i Mars.





Stekta Pilgrimsmusslor med spenatcremé smaksatt med bryntsmör, pepparotsskum, rivet äpple och hasselnötter.



16st mini pilgrimsmusslor

Smör och olja att steka i. Salt & peppar.



Spenatcreme





500g spenat


½dl brynt smör(stelnat)


salt


2msk topredning gjord på bryntsmör och mjöl





Blancha spenaten i saltat vatten i 10 sekunder och kyl i isvatten. Mixa spenaten slät och montera ner smöret, värm försiktigt samtidigt som du monterar ner redningen. Smak av med salt.





Pepparotsskum





1dl riven pepparrot


1msk cremé fraiché


5dl standard mjölk


salt





Koka upp låt dra i minst 15 min. Sila bort pepparoten och mixa skummet skummigt med en stavmixer eller blender. Servera genast.





Hasselnötter





½ dl hasselnötter





Rosta nötterna och lägg i en handduk och rulla av skallet på nötterna. Krossa lätt. Servera.





Äpplet





1 syrligt äpple ( Granny Smith)





Skiva äpplet tunt i ringar, strimmla lägg i is vatten så det krispar till sig, skaka av vattnet. Servera.

Inga kommentarer: