Den här rätten lagade jag när jag var och hälsade på mina kompisar i London i Mars.
Stekta Pilgrimsmusslor med spenatcremé smaksatt med bryntsmör, pepparotsskum, rivet äpple och hasselnötter.
16st mini pilgrimsmusslor
Smör och olja att steka i. Salt & peppar.
Spenatcreme
500g spenat
½dl brynt smör(stelnat)
salt
2msk topredning gjord på bryntsmör och mjöl
Blancha spenaten i saltat vatten i 10 sekunder och kyl i isvatten. Mixa spenaten slät och montera ner smöret, värm försiktigt samtidigt som du monterar ner redningen. Smak av med salt.
Pepparotsskum
1dl riven pepparrot
1msk cremé fraiché
5dl standard mjölk
salt
Koka upp låt dra i minst 15 min. Sila bort pepparoten och mixa skummet skummigt med en stavmixer eller blender. Servera genast.
Hasselnötter
½ dl hasselnötter
Rosta nötterna och lägg i en handduk och rulla av skallet på nötterna. Krossa lätt. Servera.
Äpplet
1 syrligt äpple ( Granny Smith)
Skiva äpplet tunt i ringar, strimmla lägg i is vatten så det krispar till sig, skaka av vattnet. Servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar