serveras med blomkål och löjrom i brynt smör.
Laxrulle
2 dl hackad kallrökt lax
2 tsk hackad gräslök
2 msk hackad dill
2 tsk grov senap
2 dl av hängd gräddfil
1½ st gelantinblad( blöt lagda i kallt vatten i 5 min)
Blanda allt utom gelantinbladen. Värm gelatinbladen i lite vatten tills det löst sig. Blanda med laxröran. Fyll en spritspåse med röran. Lägg ut en bit plastfilm på bänken. Spritsa en korv längst med plasten, spar 3 cm på varje sida av plasten. Rulla ihop som en smällkaramell. och frys in i ca ½ timme.
Fänkål och anis
2 msk fänkålsfrön
2 msk anisfrön
Rosta i torr panna tills det blivit mörkbruna. Mixa i en kaffebönsmixer till ett pulver.
Skär till lax rullen i önskad storlek. rulla den i fänkål och anispulvret.
Blomkål och Löjrom
½ st blomkålshuvud
2 msk löjrom
3 dl brynt smör
Koka blomkålen al denté i saltat vatten. Häll bort vattnet och låt stå och ånga av.
Värm blomkålen i brynt smör tillsammans med 2 msk löjrom. Servera med lax rullen.
Varmrätt: 24 timmars högrev med saltbakade rödbetor och plasternackor och vinäger smör.
Högrev
2,5 kg högrev av god kvalitet.
Salt och peppar.
Salta och peppra högreven.
Baka av i ugn i 24 timmar på 64 grader. Låt vila 15 min innan servering under folie.
4 st palsternackor
4 st medel stora rödbetor
1 dl grovsalt
Lägg saltet i botten på en plåt. Lägg på rödbetorna och baka tills det är mjuka ca 1-1,5 timmar. Sista halv timmen så lägg på palsternackorna. Ta ut och dra av skalet på rödbetorna och skär upp palsternackorna.
Vinägersmör
250 g smör
250 g smör
2 msk champagne vinäger
Salt
Vispa luftigt.
Att servera till köttet rostad potatis eller potatispuré?
Här hittar du dessert.
1 kommentar:
Det hinner jag inte i helgen,det blir kantarell paj med äppelpaj på söndag, ni är så välkomna.
Tusen tack, våran Sommelier det var toppen.
Skicka en kommentar